Offline | Dundas K37 | Status: 373

INTE en dans på rosor!

2009-04-03 13:04

Att vara hundägare är inte alltid en dans på rosor!!!

Dundas har haft allt ifrån utslag på mage, ben, nos. Han har haft fuktexem, öroninflamation och förhårdnader på armbågar…MEN allt detta kan man ta.

Tills förra året vid denna tiden, då kom smällen… vi åkte iväg för att röntga Dundas höfter och armbågar.

Några veckor senare fick vi hem ett brev med ett stort STOPP! Han får inte gå till avel.

Artros, måttlig utbredning (2)

HD grad D (D =Höftleder måttlig dysplasi (=nuvarande grad II) - Är en måttlig dysplasi, höftledshålan är märkbart grund. Ledhuvudet passar in dåligt och går lätt att skjuta ur läge.)

Såja tänkte jag, detta innebär avlivning? Man kan ju säga att det kom som en stor chock, hur länge skulle det gå innan han fick ont? Måste han avlivas? Detta tog väldigt hårt på oss. Vi var i kontakt med försäkringsbolag, kenneln osv allt för att veta hur vi skulle gå vidare, och vad som händer om ifall att han skulle behöva opereras? Vid ett sådant här besked är man glad att man har tecknat en försäkring som täcker allt som har med höfter och armbågar att göra.

Men efter mycket prat hit och dit, telefonsamtal med veterinärer och läsaren av plåtarna så vi fick veta ska han leva precis som han har gjort innan, leka, hoppa och studsa. Men att man ska motionera honom många korta rundor varje dag. Det är viktigt att musklerna får arbeta och bli starka.

Men sen å andra sidan har man tänkt nu på senare dagar. Dom som inte röntgar sina hundar får inget veta om varken höfter eller armbågar och de hundarna lever ett normalt liv trots allt. Så varför skulle inte vår hund kunna göra de? Ibland ångrar man sig att man röntgade honom då hade vi sluppit ta hela denna tråkiga smäll, men det positiva av detta var ju att nu vet vi att vi kanske inte ska ta ut honom på samma sätt, kanske inte jobba med honom på de viset vi hade tänkt. Vi har haft i tankarna att anmäla honom till försvarsmakten, men en hund med höftproblem som ska t.ex. krypa fram kan inte vara det bästa. Nej det bästa för honom är att vara en helt vanlig "familjehund" och det är just det han är. Så vi hoppas att vi har många år framför oss med Dundas och att han slipper känna av problemen som han egentligen har.

En sida med utdrag från SKK om HD, för er som vill veta mer:http://www.aktivhund.se/portal/sjukdomhalsa/hd.asp?menuindex=3



Kommentarer

2009-04-03 18:53:55
Inget kul att läsa detta.
Hoppas Dundas inte lär känna av problemen.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Djur & husdjur
BloggRegistret.se Husdjur
Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 5 besökare

Gucci M42
2009-04-07 15:24
Budda K68
2009-04-05 21:26
Hammnehög M43
2009-04-05 21:24
LillMaCkIz K34
2009-04-04 18:26