Offline | AlfaTik K58 | Status: 9

Forvård

2008-12-23 12:23

I dag har jag haft fotvård på mina små, har lärt mig att man måste se över Marsvinas tassar var 14 dag, de har åxå väldigt lätt för att få förhårdnader, dessa måste man hålla efter, fila ner dem och sedan smörja in dem, de har åxå lätt får att få rådnader på tassarna, dessa smörjes åxå. Då de är väldigt kännsliga under tassarna, bor man byta i buren ofta så de inte får springa krin i urin.

Fotvård och dusch på Dixie, honhar som fotsvamp men de sitter då runt hennes klor, detta behanlas med fotbad i såpavatten, duscha henne i aloveraschampo åxå för att underlätta hennes klåda detta bör göras minst en gång i veckan, tyvärr har jag haft mycket nu så jag har försummat mina små djur, MYCET;MYCKET dåligt samvete har jag för de.

Marsvinen tycker inte de någon höjdare att få sina klor klippta, men med lite mut godis i form av gurka går de ganska bra.

Dixie uppskattar inte heller hon sitt fotbad, hon bör stå mins 10 minuter i detta, och hon ser så ynklig ut, svansen mellan benen och står och små gråter, men tyväär måste hon utstå detta, vilket jag åxå berättar för henne då jag sitter med henne, å duschen, hon somi nte gillar vatten alls, hon bara vägrar att gå ut då det regnar eller e de minsta blött, folk som ser oss på dessa promenader måste tro jag har snott hundarna, den ene då som springer med nosen i backen och springer fram och tillbaka tvärs över vägen, och Dirren som vägrar gå så jag får dra med henne, ska alltid vika av vid närmaste väg hem, en lat en e hon.

Efter duschen får hon sin belöning en jätte stor morot, hon bara älskar morot, ja Tjejn får ju en åxå men EFTER Dirren, INTE i sängen talar jag om för dem, lite äkligt med morots spinnt där, och de lyder faktist, men så har de ju hört de varje gång de får morot eller tuggis.

Nä nu måste jag sluta, ska ta rätt på skinkan som precis kokat färdigt.

Så GOD JUL på er !!!!

 



Kommentarer

Inga kommentarer, Var den första som skriver!

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 2 besökare

Staffnizze K58
2008-12-31 11:35
tazza_1 K60
2008-12-26 17:03