Offline | mickis86 K37 | Status: 5

Tips

2008-03-04 20:46

Här är lite smaskiga recept till alla godisglada vovvar

 

Hårda Hundkex

-2 dl vetemjöl
-2 dl grahamsmjöl
-2 dl vetekross eller rågkross
-2 dl buljong (höns, kött eller grönsaks)
-2 msk olja
-1 morot
-1 dl majskorn
-1 dl gröna ärtor

1. Riv moroten på ett rivjärn

2. Kör alla ingredienser i en mixer till en slät deg
3. Ta en klick deg och forma till runda platta kakor (valfri storlek beroende på hundstorlek.  Jag brukar göra stora som en 5-krona ungefär) Ta mjöl på fingrarna så kladdar det inte så mycket
4. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper, lägg dom tätt så ryms alla på en plåt
5. Grädda i 225 grader mitten av ugnen i 20 minuter
6. Stäng av ugnen och låt stå kvar MINST en timme. Då blir kexen riktigt hårda.

Låt kexen svalna innan hunden får smaka. Förvara kexen i en burk med lock. Dom håller i en vecka. Man kan också frysa kexen och ta fram när man behöver. I frysen håller de ett par månader

 

Torkad blodpudding

Dela blodpuddingen i cm-stora kuber och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Torka dem sedan i ugnen på cirka 100 grader (med luckan öppen i en liten springa) i 2-2½ timmar.

Sprid ut dem för avsvalning.

Förvara dem i en papperspåse eller öppen glasskål eller burk. Jag brukar frysa allt och ta fram lite åt gången.

 



Kommentarer

Inga kommentarer, Var den första som skriver!

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 2 besökare

Dundas K37
2008-10-25 12:58
Klang M35
2008-03-22 01:54