Offline | bellabus83 K40 | Status: 432

Över jäst!

2008-10-28 18:39

 

 

Har bakat Äppel-Kanelmuffins med Crumble! MUMS
Skulle ha haft större formar eller så skulle jag ha haft mindre sats i varje form.

 

 

 

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 20 min

Färdigt på: 30 min

 

Muffinssmet grundrecept:
100g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk malen kanel

Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

 

 

Nu ska det mysas lite framför tvn och äta lite muffins... =)



Kommentarer

Inga kommentarer, Var den första som skriver!

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 7 besökare

Monsieur Salut M60
2008-11-04 16:35
Kedis K38
2008-10-29 18:24
Dundas K37
2008-10-29 17:56
Klang M35
2008-10-29 12:00