Offline | bellabus83 K40 | Status: 432

Tävla?

2009-05-07 09:41

 

 

Va tiden går fort det var ett tag sen jag skrev.

Här håller vi på att träna för fullt. Niki och jag har vart på rallylydnad och vanlig lydnad. Det går kanon. Vi har även åkt t-bana som har gått hur bra som helst. Det gick bättre den här gången en förra gången så det går framåt. Hon tycker fortfarande att det är läskigt när det går människor i mot henne men det går framåt. Hon är nyfiken i människor men om dom vill hälsa på henne det går inte. Jävlar i havet om dom försöker säger hon. Det är rätt konstigt det dära. Hon kan gå lös och strunta i människor och dom kan cykla eller springa förbi henne och hon rör inte ens ögonbrynet. vi sitter ute och gör ingenting bara sitter och kollar på folk. Måste försöka få folk att hälsa på henne men det finns ju inga som vill hjälpa till här heller. Va ska jag göra?

Vad gör jag för fel?

Sedan med hundar hon har blivit mycket bättre hon skäller inte utan söker kontakt med mig. Har börjat träna "skvaller" träning med henne med. Så när hon tittar på hunden och tittar på mig får hon en belöning. Det är henne "arbete" under en promenad. Men sedan så kan hon inte hälsa ikoppel med andra hundar har jag märkt. Det växer väll bort och jag har förstor krav. Jag vill bara inte att det ska bli en till Thelma.

Thelmas träning går framåt nu. Vi tränar kontakt övningar och har fått börja om igen. Vet inte hur många gånger vi ska backa men jag kommer inte ge mig i första taget. Även fast det känns som man inte gör det ibland.

Pratade med Linda idag oxå och dom har kommit upp med datum för rallylydnads tävling för nybörjare. Och jag funderar på om vi ska anmäla oss för skojs skull. Man behöver bara 70 poöng för godkänt. Och Linda tror vi fixar det galant. Måste bara fin slippa och ta bort godis handen att hon får belöningen efteråt. Hur nu det ska gå?

 

Ska gå ut och lägga ett spår till Bella tror jag eller om vi ska göra nåt annat skoj.



Kommentarer

2009-05-08 11:48:36
Hundar har inget behov av att bli klappade av främmande människor. Låt henne gå fram och lukta på deras ben om hon vill, vill hon inte så låt henne slippa. Det är så hundarna hälsar på varandra, luktar och läser av, sen är det inte mer med det =)

Sen att låta hundar hälsa när de är kopplade är jag emot. Oftast så är det svårare för hundarna att läsa av varandra för de kan inte inta rätt position och ansiktsuttryck kan vara missvisande pga ett stramt koppel tex. Bättre att låta de hälsa när de är lösa.

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 5 besökare

Djurvärld M16
2009-05-10 16:37
Gluskap K37
2009-05-08 11:48
Ruby River´s K56
2009-05-08 09:06
Hammnehög M43
2009-05-08 06:18