Offline | VanillaCat K37 | Status: 10

Husse abstinens

2010-02-10 19:47

Angående oönskade beteenden. Det är en viss kille här hemma som fick husse abstinens inatt, närmare bestämt Marwin. Husse har börjat på ett nattjobb och det verkade Marwin tycka är lite jobbigt. Han väckte mig två gånger genom att krafsa och jama en massa. Egentligen har ju katterna det rätt lyxigt, dom är hemma själva ungefär 2 tim som mest. Ca 1-2 tim efter jag lagt mig åker husse och jobbar och han kommer hem ungefär när jag går upp eller 1-2 tim efter om det är mycket på jobbet.

Det man skall jag göra när en katt härjar på natten för att få uppmärksamhet är att absolut inte ge den det. Ignorera den totalt. När man är vaken så skall man ju självklart gosa och leka massor men när vi människor ligger och sover så skall kissen respektera det för annars blir man ingen vidare trevlig matte/husse om man inte får sova. Om katten vant sig vid att väcka dig på nätterna så kan det ta ett par nätter innan den fattar att det spelar ingen roll hur mycket den än jamar eller krafsar du kommer inte ge den uppmärksamhet. Man måste verkligen behärska sig hur förbannad man en är, det är svårt jag vet men tro mig det är det bästa.

Sen blev jag väldigt berörd av ett blogginlägg igår. Det är en kisse som heter Madonna på Södertälje katthem som berättar om hennes jobbiga liv innan hon kom till Katthemmet. Här är ett litet utdrag:

Jag är en vanlig katt som nog är ungefär 2 år gammal. Jag har haft ett hem en gång där jag trodde jag skulle få leva mitt liv. Så blev det inte. Från att ha varit en liten kattunge som alla kelade och gosade med, blev det mer och mer så att jag fick skulden för allt som gick fel i familjen.

Om det var ostädat hemma var det mitt fel, för jag hårade ner. Om nån var förkyld var det mitt fel att det blev ”allergiska”. Om nån var trött och inte kunde sova var det mitt fel att jag lät för mycket och så vidare. Jag var ju bara en katt. Jag gjorde så gott jag kunde, men det räckte inte för mina människor. Vad jag än gjorde var det fel.

Som ni förstår var det inget roligt liv. Att inte vara omtyckt samtidigt som man är beroende av de som inte tycker om en är ingen avundsvärd situation. Varför gör en del människor så?

Skulle du vilja ge Madonna det kärleksfulla  hem hon verkligen förtjänar så hör av dig till Södertälje katthem. Följ gärna hennes blogg här: Madonna


Kommentarer

Inga kommentarer, Var den första som skriver!

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 5 besökare

Hammnehög M43
2010-02-11 14:37
Budda K68
2010-02-11 14:34
Catharina K38
2010-02-11 13:04
Gucci M42
2010-02-11 12:23