Offline | Ruby River´s K56 | Status: 218

1 vecka kvar...

2009-07-19 18:17

...på semstern, och "de" har "lovat" regn hela veckan...kul!!

Annars har det varit ganska lugnt i några dagar nu. Förra helgen var jag ju i Stockholm, och hjälpte min mamma att måla sin nya lägenhet. Åkte hem därifrån i onsdgas, då längtade jag verkligen hem!!!

I torsdags tog vi med Izzy och Daphne ut i skogen, för att se om vi kunde hitta några kantareller, men det gjorde vi inte.
I stället plockade vi blåbär. Hundarna sprang runt och hade jätteroligt (jag vet, man får inte ha hundar lösa nu, men vi var i en av sökrutorna på hundklubben. Daphne lyder, och har inget jaktintresse, och Izzy....tja, hon är ju bara 11 veckor.)

När vi kom ut ur skogen igen, och kom ner på vägen så slingrade sig en orm ner i gräset, precis bredvid, där jag nyss gått!!! IIIHHHHH!!!! Ryyyyys.
Fattas ju bara att t ex valpen blir ormbiten nu också!!!!
Men vi klarade oss den här gången också.

I fredags bakade vi blåbärspaj. Joachim klippte gräset, jag slappade på soffan. Hade SÅÅÅÅ ont i kroppen!!! Efter att ha spacklat, slipat och målat i 4 hela dagar, (från 10 ungefär, tills mellan 8-10 på kvällarna, var jag ganska mör när jag väl kom hem.

I går var vi inne i sta´n (ni vet....stora Vetlanda) och köpte lite grejer. Stannade och hyrde film på hemvägen. Sedan hade vi myskväll här hemma.

I dag har vi haft gäster hela dagen. De åkte för en stund sen. Nu är både vi och hundarna trötta.
Det blir väl lite TV, och sedan bingen.
I morgon ska Joachim gå och jobba.

Men jag har fortfarande en veckas semester till.....
Sovmorgon!!

Må så gott, alla!
Hoppas ni har haft en fin helg!

Svar: Ja, har man kennel och ett gäng hundar måste man hålla igång. Det är ju en arbetande ras som vi har, och får de  inte aktivitet, eller tillräckligt med motion, så jobbar de själva.....med typ inredning, kläddesigners, skomakare mm.....hmmm.....
Det är klart att man inte alltid hinner aktivera alla på en dag, men vi har en stor inhägnad trädgård, där de kan få utlopp för energin i alla fall.
Det som många kanske inte tänker på, är att man aktivera sin(a) hund(ar) både inomhus och t ex i trädgården , eller på den dagliga rundan. En liten avstickare på en gräsmatta räcker. Släng ut små bitar av godis, så får hunden nosa upp godiset. Så enkelt, och så bra för hunden!! Både motion och huvudbry!!
Må så gott!



Kommentarer

2009-07-20 19:34:47
Ni verkar så duktiga. Ni håller alltid igång. Kul läsning.

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 7 besökare

Notzotzon K43
2009-10-12 21:50
Budda K68
2009-07-21 13:03
Catharina K38
2009-07-20 20:30
Djurvärld M16
2009-07-20 19:34