Offline | Ruby River´s K56 | Status: 218

Brainwork

2009-01-04 19:55

Eller, ja...om man nu kan säga att Belgare har någon hjärna alls!!

Efter att det har varit riktigt kallt här på småländska höglandet ganska många dagar nu, och det då inte har blivit någon vidare träning med hundarna, så tyckte jag i alla fall att jag kunde hitta på lite huvudbry åt hundarna idag.....
Slängde ut godis på en "vallad" ruta i trädgården, och hade tänkt att avslutet skulle bli att de hittade ett grisöra....
Ja, eller hur???

Niki var först ut. Tog en godisbit och sedan igenom hela rutan, och tog grisörat!!! Mycket huvudbry, eller hur?? Typ....5 sekunder...Men sen hittade hon flera godisar på backen....
Då släppte hon grisörat, letade upp alla godisar, tog sedan örat, och sprang in och åt upp det!
Till Thelma ökade jag svårigheterna lite, och gömde örat i trädet.
Jättesvårt...hm...
Hon gick också rakt igenom rutan, men hade lite svårt att lokalisera exakt var örat var först. Och sedan vågade hon inte riktigt ta det. Men sen tog hon det, och jag hade lite svårt att få in henne.

Sedan var det Daphnes tur....
Hon letade också upp varje godis på marken, och där emellan vädrade hon grisörat i trädet...
Hon hoppade i alla fall upp med frambenen i trädet och påvisade örat, men det satt ju fast lite, så då vågade hon inte riktitgt...fick putta lite på det, så det nästan trillade ner, då tog hon det!
Gina då...
Letade lugnt och metodiskt upp alla godisar på marken först. Hade nog ganska bra koll på örat, hon var den enda som faktiskt försökte att ta det, fast det var lite motstånd. Men sen när hon väl fick ner det, så ville hon inte ha det...!! Konstig vovve....
Hon vill bara ha ben, grisöron mm om de andra är med....bara för att inte någon annan ska få hennes ben...annars kan det kvitta!

Sen var det Blaise på tur. Fjäskisfia!! Kan ju inte göra något utan att fjäska först!! När hon väl fattade att det låg godis på backen, så jobbade hon väldigt metodiskt och lugnt, och hittade alla godisarna! Örat var lite mer problem med....fjäsk, fjäsk, fjäsk...men hoppsan!! Det trillade ner!! Nästan i huvudet på henne...då tog hon det!!
Sen var det Matrix. Han blev precis stollig när han upptäckte att matte var ute i trädgården!!!
Han bara hoppade runt mig, som en tok. Men...sniff, sniff...vänta lite...det...sniff..luktar gott!! AHH!!! GODIS!!! Behöver jag säga att han hittade varenda liten bit??
Örat fick jag hjälpa honom att hitta, men han skulle ABSOLUT inte ta med det in!! Det skulle ätas ute, på direkten!!

Näst på tur var ju då Achilles. Han letade, åt, letade, åt, och..ja, ni fattar! Örat hade han inte korn på någon gång, så det fick jag visa honom, och putta ner det för att han skulle ta det. Men det skulle ätas ute!! Jag fick tag idet, och tog in honom, och så gav jag honom det. Påpekar också att det vid den tidpunkten var -10-11 grader ute, och matte började FRYSA!!!

Tre hundar kvar...

Näst var det Buster. Han hittade OCKSÅ alla godisarna, men örat...nej...fick visa honom, och nästan tippa ner det i huvudet på honom.....tokiga busar!! Han ville inte heller ta med sig det in, utan det skulle ätas upp ute, så att de andra inte kunde ta det ifrån honom.

Sen var det Daisy. Hon hade ju stått i fönstret och tittat på alla de andra, och det var precis som om hon visste vad hon skulle göra. Full fart ut genom dörren, och började leta direkt. Örat däremot, hade hon missat. Jag visade henne, men det råkade trilla ner då, så jag tog det från henne, och la upp det igen, och då tog hon det direkt! Och precis som de andra, så skulle hon inte ta med det in....så jag fick ta med det, och ge henne det inne.

Till Athos hade jag tänkt att det skulle bli lite svårare...han har varit SÅÅÅ stirrig nu i några dagar! Han är en sån hund, som mår direkt dåligt av att inte ha några uppgifter på några dagar.
Jag trampade upp en större ruta till honom, gick runt, runt, la ut små, små bitar med godis, och gömde örat i jordgubbslandet....under kanten, liksom.....
Svårt....

Han hittade några godisar, typ 2, och sedan hade han örat.
Tyckte i alla fall att han skulle leta upp de andra godbitarna, och tog örat ifrån honom, och visade att det fanns MASSOR med godis att hitta! Och jodå, han letade noggrant upp allihop!!
Sedan fick han örat och vi gick in!

Alla hundar är trötta, och ligger nu och vilar!!

SKÖÖNT!!





Kommentarer

2009-01-06 08:30:22
Ni verkar ha kul. Men en sak är säker. Du älskar dina djur. Det är så underbart.
Förmodar att du oxså ligger och vilar. =)
Ha de fint

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 4 besökare

johannastr K34
2009-02-22 09:32
bellabus83 K40
2009-02-06 21:10
Hammnehög M43
2009-01-06 08:30
Staffnizze K58
2009-01-05 21:48