Offline | Ruby River´s K56 | Status: 218

Vildsvin....

2009-04-18 16:20

I dag har Adina och jag varit ute i skogen och spårat.
Men FY FARAO VAD MYCKET VILDSVIN DET HADE GÅTT DÄR!!
Man är ju glad att man inte stötte på något när vi var där!!

Första spåret gick jag med Buster....
Mmmm, eller hur?? Spårade fram till första korvhögen, och sedan skulle han leta efter grisarna!!!
DET var inget som jag uppskattade, kan jag säga...
Vi letade länge efter slutet, där Adina hade lagt en KONG....hade inte brytt mig så mycket, om det inte hade varit just en kong!! De är ju inte gratis, precis.

Därefter gick Adina med sin Briigg. Jag hade lagt ett riktigt klurigt spår till honom, och det enda jag tänkte på att det var så torrt. Det är ju svårare för hunden ju torrare det är....men han klarade det galant!! Duktig kille! En pinne missade han bara!

Under tiden gick Adinas dotter Elsa, (3 år!) ett spår med min Gina. De var så duktiga båda två!
Gina hittade också sin korv. Elsa var så duktig, och klappade om Gina när hon var duktig!! haha..

Sist, men inte minst, var det ångloket Achilles tur. STOLLE, säger jag bara!! 100 knyck rakt fram bara! Skit i att det står granar och annat i vägen!! Nej FULL SPEED AHEAD!!!
Han spårade bra ändå, fast jag tyckte att han kunde lugna sig lite i tempot. Första pinnen (och korvhögen) hittade han galant! Sedan blev det lite tvekan, eftersom Busters spår låg så pass nära, så vittrade han från det spåret....inte så bra....
När jag fick honom att lugna sig, och börja använda nosen (och hjärnan, samtidigt) kunde han sansa sig, och började spåra fint igen. Han hittade en pinne till! (och korv, förståss). Sedan blev det tilt igen.....den här gången började han leta efter gris, gick tillbaka i sitt spår, skulle ta Busters spår, och tillbaka i sitt, och sedan leta gris igen. Hrmmmm
Till slut hittade han sitt spår igen, och spårade fint...tills Adina ropade efter oss...då gick han på ljudet den sista biten. Men jag gav mig inte!! Ledde honom tillbaka till spåret, som han plockade upp, och avslutade jättefint!! Han hittade sista pinnen och korven. Helt slutkörd, men nöjd!!

Ja, sedan bar det av hemåt. Underbart väder, sol, lagom temperatur för hundarna, och gott fika hade vi!! En härlig lördag helt enkelt!!

Nu blir det lite slappa framför tv:n!

Ha en fortsatt bra helg på er!
Kram



Kommentarer

Inga kommentarer, Var den första som skriver!

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 6 besökare

Budda K68
2009-06-03 19:40
johannastr K34
2009-05-03 17:19
Gucci M42
2009-04-22 07:37
Hammnehög M43
2009-04-19 10:24