Offline | Ruby River´s K56 | Status: 218

Spår...

2008-05-11 18:42

I dag har vi då spårat med min valpkurs.....

Det gick nog ganska bra ändå!! Vi har ju alla möjliga raser i kursen och det fanns de som tvivalde på sina hundars förmåga att spåra......

Jag måste säga att trots att de är unga, oerfarna i spåret, varmt, torrt väder, lite stökigt blir det ju när man är många som ska spåra på ungefär samma ställe, så var hundarna helt fantastiskt duktiga!!!!
När det är så här varmt och torrt i markerna är det ju ganska svårt för hundarna att under en längre tid försöka hålla sig till ett och samma spår. Det finns ju vilt och annat i skogarna, som många gånger tar överhanden när valpar och unga hundar inte riktigt vet vad man vill att de ska göra.....

Man lär sig en hel del om sin egen hund när man lägger personspår som vi gjorde idag. De var raka, (ja, så rakt det kan bli i skogen) ca 100 m, och i andra änden av spåret ligger den "vilsna" familjemedlemmen som vi vill att hunden ska hitta. En del av hundarna tyckte det var lite jobbigt. De allra yngsta var tagna av värmen innan vi ens hade börjat själva spårningen, och på de hundarna lärde vi oss att spåren var något för långa. Eftersom de inte visste vad vi ville att de skulle göra, tog det lite tid för dem att hitta spåret, och sedan följa det till slutet. 
De lite äldre hundarna var med på noterna, lite alertare, och inte så påverkade av värmen, jobbade bra och det fanns inte mycket att säga om dem. Däremot har de ju alla lite "tappt" i spåren då och då, och det var lite svårt för förarna att läsa sina hundar då. Jag förklarade för dem att de ofta gör så, när sinnet, luktsinnet i det här fallet, vilar.  När förarna väl förstod det så stod de stilla, och lät hundarna vila, och sedan lät de hundarna jobba sig tillbaka till spåret.

Några av hundarna fick vi göra nya spår åt, med synintryck. Det blev jättebra.

Nu blir det lite vila den här veckan, då maken är på kurs i Stockholm. Då måste jag hem direkt efter jobbet och ta hand om de små snuffarna!!!

See ya!!



Kommentarer

Inga kommentarer, Var den första som skriver!

Blogginlägg:




Besökslogg:
Totalt 0 besökare