Sortera efter:
2009-02-09 19:01

Kön på dom?

Hej, jag undrar om någon har ett bra tips på hur man ser skillnad på en hona och en hane när dom är i 5 veckors ålder eller äldre!??Tack på förhand!Mvh Madelene
2009-02-10 10:39
Ingen som vet något bra tips? =)
2009-02-10 11:18

Jag har läst runt lite om detta och har fått reda på att på honan ska "hålen" sitta tätt intill varandra och på hanen längre ifrån varandra men dom sitter lika tätt på båda tycker jag!? jag har också fått reda på att på hanen ska det se ut som ett upp och ner vänt utropstäcken och möjligtvis vara tre hål?? honor ska ofta vara tre färgade men mina är svart-vita båda två. Ett annat tips var att man kollade hur mamman såg ut och den ena kattungen såg ut som henne men den andra hade ett lite avlångare "hål".. Hur går jag tillväga för att vara helt säker på om den andra är en tjej eller en kille? eller till och med båda!?

Mvh Madelene

2009-02-12 13:38

Var har du fått det ifrån att honan ska vara trefärgad?

Det stämmer inte, men däremot så är alltid sköldpaddsfärgade katter honor (ibland händer undantag och då föds det en sköldpadshane, men han är steril)

Det är lättast att se kön när de är nyfödda...
Honorna har kort avstånd mellan hålen och könet är som en liten springa.
Hanarna har större avstånd mellan och deras kön är mer rundat.

Bild på hane och hona

Sitter det lika tätt på båda så är det med största sannolikhet 2 honor =)
Är du osäker så låt en veterinär kolla könet... Men de är inte alltid så duktiga innom katter tyvärr.
Annars så väntar du ett par veckor så kommer det synas tydligt =)

2009-02-12 19:04

Jag brukar känna, på killarna så känner man pungkulorna, det tycker jag är lättast å detta gör/gjorde jag då de va nyfödda å de va faktist alltid rätt. Risken med detta kan vara att de kissar på en men va tusan lite får man stå ut med... =)

 


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier