Sortera efter:
2009-02-17 13:43

Snobben har ett sår i trampdynan

Idag när vi va ute och busade i snön så märkte gubben att de va blodspår efter Snobben. Han har fått ett skärsår vid fästet på trapdynan ca 4mm brett kanske 1-1,5 djupt...Han haltar inte och det verkar inte som att han har ont...Men ringde till vetrinären ändå och frågade om de va något jag skulle oroa mig för (hade redan rengjort såret, lagt penicillin salva, kompress och förband), fick då till svar att om det inte är större, inte börjar att blöda igen eller blir rött och svullet så va de ingen fara...Känner mig ändå ganska osäker! Sökte lite på google och tycker att de länkar man hittade stod det mest om hur svårt det va att få sår under tassen att läka, att det nästan alltid behöver sys och att det nästan alltid blir infekterat. Även på Agrias hemsida stod det lite sådan.Några tips om hur jag ska göra? Eventuellt några bra länkar så man kan läsa lite mer om sådant här?
2009-02-17 13:59
Avakta bara ett tag. Inga långa promenader. Så att såret hinner läka. Skärsår får nog alla hundar. Vi var jämnt ute i skogen med våran rottweiler. Sheila fick oxså skärsår under trampdynan. Tar några dagar. Sedan kan ni busa fritt igen. Krya på dig Snobben.
2009-02-17 14:13

Jovisst, dom är ju en aning klumpiga så lite sår får man räkna med! Tycker bara inte om infektionsrisken! Får hoppas på att de läker ut utan problem! Tack!

2009-02-18 09:53
Sätt någon form av strumpa eller temporärt plåster när ni är ute och går så att det kommer in minimalt med bakterier och smuts och torka noga med en mjuk fuktig trasa regelbundet så det hålls rent.
2009-02-20 21:07
Tråkigt då det händer sånt. Hoppas det läker fint. Själv så har min fått ena framklon klyvd så vi fått ta bort den,så nu går han med tratt och bandage och lider :/ Jätte jobbigt att se dem lida så..
2009-02-20 21:25

Jättepandor måste tilbringa 14 timmar om dygnet med att äta. Många människor vet att pandans favoritföda är bambu, men det är inte lika många som känner till att jättepandans förfäder bara åt kött. Under tidens gång har pandans föda ändras så att den idag mest äter växter, trots att den har ganska svårt att smälta dem. Den måste sätta i sig mängder av bambu för att få tillräckligt med näring.


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier