Sortera efter:
2009-02-21 08:36

Utslag kring munnen

Utslag kring munnen har vi nu upptäckt på Dundis.....Läste lite på nätet och hittade detta:"en inflammation i hårsäckar/talgkörtlar (follikulit) vanligast runt nos och läppar. Oftast som värst i samband med könsmognad och blir som regel bättre med ålder. Stannar det vid små svullnader som inte gör ont och inte verkar kraftigt inflammerade behövs som regel ingen speciell behandling förutom evt lokal tvätt med milt desinficerande lösning. Annars är det bäst att höra av dig till din veterinär för bedömning .Om "problemen" kvarstår kan man fundera på att låta en veterinär kolla efter hårsäckskvalster, Demodex."Dundas har fått massa utslag runt munnen, rör man dom eller försöker tvätta,så spricker dom? Kan detta ha med snön osv att göra?Någon som har haft samma på sin hund eller känner igen symtomen?
2009-02-23 10:51

Ja tyvärr var det ännu en åkomma som vår hund hade. Fullt med varknutor kring munnen man kunde trycka ut det sen tvätta lite med asollösning. De försvann aldrig helt från vår hund, och sen efter det börjarde hon kräka oxå.

Ja vår sheila hade fukteksem, kliande , växande och måste gjort väldigt ont på henne, hon kliade sig blodig.

Sen hade hon desssa varknutor

Sen fick hon kräkningar som hon gjorde minst 5 gånger per dag.

Tills slut tappade hon livsgnistan och det var då vi beslöt oss för att låta henne somna in.

En hund ska inte ha så många besvär, det är inget hundliv.

 

HOppas ni kommer tillrätta med era knutor, vet tyvärr inte vad man kan göra mer.

Har du hört med uppfödaren varför du har fått ett sådant "dåligt" exemplar, tycker han verkar ha många problem, inget illa menat , men tycker du måste påpeka det för dem, kanske för mycket avel inom den kenneln??? 

 

2009-02-23 17:21
Vi har haft likadant på vår hund (rottweiler 18 mån) och svärföräldrarnas tik (rottweiler 5 år) hade också så när hon var yngre.
Skulle väl kunna jämföras med ungdomsfinnar.
Sitter på hakan och försvinner av sig själva.
2009-02-23 19:17

Hans exem kring munnen är borta nu igen så vet inte om det hade med snön att göra, att han körde nosen ner i det så många gånger. Ingen aning, borta iallafall.

Ang uppfödaren så har vi sagt upp kontakten med henne, vi blev lovade så mkt när vi fick veta att dundas hade en dålig höft...hon skulle hjälpa oss och vi skulle röntga om honom....sen blev det bara tyst...så ingen hjälp därifrån.... och ingen jag tänker kontakta igen. Vi är så ledsna och besvikna. MEN väldigt glada över att ha Dundas, även om han varit sjuk mkt.

2009-03-25 08:27

Va skönt att utslagen är borta .

Hur är det med han nu annars?

 

2009-03-25 12:07
Ja det är jätte bra att utslagen har försvunnit...dessvärre har han fått utslag uppe på nosen nu, och fuktexemen är tillbaka fast på andra sidan kinden denna gången :-(
2009-03-26 19:50

amen näää va tråkigt, ja det är som jag sa har de en gång fått fukteksem så får de tydligen alltid tillbaka det, supertråkigt. Hoppas du får bukt med det snart så det inte hinner bli för stort.

Har du fått bra mediciner till fukteksemen eller?

Ge han en bamsekram från mig :-)


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier