Sortera efter:
2009-04-12 07:31

Vad tycker era hundar om fyrverkerier?

I går va första gången min cesar fick höra raketer.....skällde lite men va nog mest för att han va rädd också kom han och kröp ner brevid mig sen va det lugnt. Väldigt glad för att det inte blev värre för det är himmla trist om dom är skotträdda. Hur är era hundar med raketer och gör ni nått speciellt för att dom inte ska bli rädda?
2009-04-13 07:53

Jag har sån tur så mina reagerar inte något särskilt på dom. Spike kan bli rädd om dom tjuter och han ser att det lyser upp efteråt.

 

Mina föräldrar hade en hund som var så rädd så hon bara låg och darrade hela dagarna runt nyår och sista april. Dom fick ge henne lugnande till slut. Men hon vågade alltså inte ens gå ut och kissa om hon hörde ett litet skott på låångt avstånd..

2009-04-13 20:23
det är hemmskt när dom är så rädda så man ska vara glad om man slipper sånt...
2009-04-14 10:20
Ja usch, henne var det riktigt synd om... hela dan var hon närmast hysterisk... Ville inte gå ut och kissa ingenting...
2009-04-15 14:35

min hund är mest rädd och springer och gömmer sig under min säng.o när man äe ute me honom och han hör en raket så vänder han direkt.

 

2009-04-20 17:05
Jag hör att detta är väldigt allvarligt. Men jag har en mycket bra aktivering för hundar som är rädda för höga ljud. 1. Börja med ett litet ljud, som att ställa ner kaffekoppen på bordet lite hårdare än vanligt. 2. Var noga med att behålla lugnet när ljudet kommer. 3. Testa med att tappa ett kastrullock i golvet. Om hunden springer iväg eller visar andra tecken på rädsla, så strunta i den. Titta inte ens i ögonvrån vad den håller på med. 4. Smäll igen dörrar och gör andra högljudda ljud. När hunden ser att du inte blir rädd för ljudet, så tänker den "Det kanske inte är så farligt, matte  reagerar ju inte". Gå ut med hunden mellan övningarna och visa att det inte är så farligt att kissa när man hört ett högt ljud. Öva in det några gånger tills hunden vant sig vid plötsliga ljud. Lycka till!:)
2009-05-02 12:35
Finns en jättebra dvd att köpa för just hundar som är skott rädda, som man kan träna med för att vänja dom vid det.
2009-05-05 13:39
Är glad att min inte är skotträdd.. Om han skulle hoppa till eller något så fortsätter bara jag som vanligt och inte bryr mig för att visa det är inget farligt! Dom skjuter alltid en bit härifrån på skjutfältet men han bryr sig inte för det har jag visat att det är inte farligt.. Men måste vara jobbigt att ha en skotträdd/fyverkerie rädd hund. Tänk jägarna dom tar med sig sina hundar ut sen skjuter dom ett skott, då den hunden som dom ska vänja ser att de andra hundarna springer och leker för fullt så märker han att det inte alls är något farligt, bara fortsätta som vanligt och inte bry sig för bryr man sig så tror han att det är nå farligt osv.
2009-09-29 13:25

Hej

Min hund är livrädd när det gäller åska och fyrverkerier.Han ska in under det smalaste.Och det är ju som hundägare väldigt tungt att se sin hund så rädd.Så jag gjorde som en del tipsar om och köpte en CD-skiva med Åska och fyrverkerier.Och tänkte att "nu ska vi öva".Jag satte på skivan.Och han bara låg och tittade på mig."Vad gör du matte".Han reagerade alltså inte på det.Så..200 spänn helt i onödan.Men när det väl händer är han livrädd.

Och jag irritera mig på små barn som smäller smällare fast det inte är nyår! För det händer oftat på jobbet,hunden är ju med mig på jobbet.Och han blir galen.Ibland så kan han reagerar när man slirar med bilen så att du gnisslar.

Varför skrämma upp hundar i onödan?

Jag ska ha en föreläsare till mitt café som ska pratar om just skotträdda hundar.Så det ska bli intressant att få höra om han har några tips på hur man kan träna bort det.För CD-skivan funkade inte!

 

MvH Erika

2009-10-04 14:33

När vi hade hund, vilket är ett tag sen, hade vi en flatcoated retriever, som inte alls var skotträdd, men det hade ju varit lite synd om han varit det eftersom det är en fågelhund, även om vi inte jagade.
Han brydde sig inte särskilt mycket om fyrverkerier. Jag tror han tyckte det var ganska intressant, speciellt när det var på håll. Ibland när man var ute och gick och det var mörkt kunde han titta upp på himlen och följa nån raket med blicken. En gång var han lite rädd/orolig, men då var han ute med oss på gården när vi skulle skjuta iväg raketer, och jag tror helt enkelt att det blev för nära.
Åska har jag för mig att han inte brydde sig särskilt mycket om heller.


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier