Sortera efter:
2009-08-26 10:31

Norsk Skogkatt.

Eftersom jag pratat med en som funderar på att skaffa Norsk Skogis men inte vet riktigt vad man ska tänka på och titta efter hos en uppfödare så tänkte jag att folk här kanske skulle kunna vara snälla och hjälpa till? Vad anser ni att man ska titta efter för att få tag på en frisk katt med bra linjer? Och har ni tips på uppfödare ni vet är seriösa och bra så är det självklart också välkommet!
2009-08-26 12:00

Hej!

 Jag har en skogis själv och jag köpte den av Runsviks kattuppfödning utanför Sundsvall. Det ångrar jag inte. Förutom en underbar katt så har jag fått enligt mig allt jag vill ha från en uppfödare. Henne kan jag rekomendera utan problem! (www.runsviks.se)

För mig är personkontakten väldigt viktig, att kunna lita på personen man köper en katt av. När jag köpte Pepsi så fick jag en riktig genomgång av stamtavlan, vilka katter som var en fördel att ha i blodet och vilka som eventuellt skulle kunna skapa problem om ens idé var att avla vidare. Ärlighet, en uppfödare ska kunna se de brister man ha med, inte bara sina fördelar och eventuella priser man fått i utstälningarna. Även om de kan vara bra att räkna med, har deras katter som de sålt innan fått bra "betyg" eller har det varit konstigheter? Men utstälningar säger inte allt.

Sedan för mig är det ju hur kattungarna får ha det, är de en del av familjen? Det viktigaste är ju inte att få en skogis som kommer ta hem alla priser utan en skogis som man kan älska! :) En riktig familjemedlem! Jag har inte så mycket erfarenhet om skogisar ännu, jag lär mig med tiden antar jag, och du kommer nog kunna få mer användbara tips än detta, men jag ville bara säga min mening! :) Tack och hej!

2009-09-01 19:44

Ring runt och prata med uppfödare av rasen och fråga om tips om kattungar till salu De som själva är seriösa kan rekommendera dig förslag om vem du kan välja utan att "hänga ut" dem de inte vill rekommendera Kattungen du köpar skall vara social, lätt att hantera, grundvaccinerad mot kattsnuva och veterinärbesiktigad Träffa gärna föräldrarna eller i allafall mamman och uppfödarens övriga katter så du får ett grepp om temperament och att uppfödaren är för katternas bästa om du förstår vad jag menar Ett lite omfattande köpeavtal kan också ge dig en positiv vink, något som inte alla köpare alltid tänker på utan ibland tolkar tvärt om

En sida som kanske kan intressera dig: http://www.skogkattslingan.com/


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier