Sortera efter:
2009-09-25 10:52

Kloklippning

Kloklippning verkar,enligt min åsikt,var det mest skräckinjagande samtalsämne inom hundvärlden.Allt fler hundägare har svårt med att klippa klorna på sina hundar.En del till och med söver ner dem.Men då tänker jag:-"Varför slösa hundratals kronor varje gång hund ska klippa klorna?" Enklast är ju att göra det själv,eller hur? Men jag har märkt tydligt varför dem flesta har svårt att klippa klorna: "Dem gör det till en sån jäkla stor grej!". "Oj nej!Nu klippte jag i pulpa,det är kört"..Ursäkta mig,men det går mig lite på nerverna!Inte Konstigt att hunden blir hysterisk och upp i varv.Det är ju ägaren som har gjort det till en stor sak. Själv när jag ska klippa klorna.Tar jag tag i hundens ben och bara klipper.Klipper jag i pulpan sätter jag på blodstop,som är jäkligt effektivt,och bara fortsätter.Men jag slutar fan inte för att jag klipper i pulpan! Jag har haft många kunder som kommer in och frågar om kloklippning.Dem flesta säger att deras hundar är helt omöjliga.Jag klipper klorna på dem,och det GÅR HUR BRA SOM HELST! Dem säger inte ett knyst.En gång klippte jag en hund som blivit nedsövd varje gång.Den var ju helt omöjlig att klippa.Men konstigt! När den inte ens har blivit VAN med klotången!Ett råd till alla hundägare som har svårt med kloklippning: - Träna.Och även fast ni klipper i pulpan har ni ABSOLUT INTE skadat eran hund för livet.När man klipper i pulpan kan man jämnföra som att vi klipper alldeles för korta naglar.Utan klipper ni i pulpan sätt på lite blodstop och fortsätt.Ger ni upp har hunden vunnit.Och det är något man absolut inte vill ska hända! Ger er för fan inte! Även fast hunden klöser er gul och blå,som det hände för mig på hunden som blev nedsövd.Jag gav mig inte.Och jag lyckades klippa alla klorna! Så en fråga till er..Klipper ni klorna själva eller lämnar ni in era hundar?
  
2009-09-25 13:29
Vi klipper klorna själva på Dundas. Han gillar det inte och man får tjata på honom att ligga stilla men det går :-) Han brukar ge med sig!
2009-09-25 19:06
Mycket bra skrivit.. Jag klippte alltid min hund. Det var ingen höjd punkt direkt. Men det gick lugnt till.
Mycket bra trådinlägg Ikadika K20
2009-09-29 06:47

Hej!

Bra att ta upp ämnen som många tycker är viktigt, att komma med råd etc. Mitt råd är att klippa ofta och ta lite åt gången. Tidigare var det besvärligt att klippa, men det var tills de lärde sig det. Min ena hund kan säga ifrån i bland men då får man säga ifrån själv och det brukar räcka gott. Det är viktigt att klippa klorna för hundar ska inte behöva ha för långa klor.

 Petra

2009-09-29 13:17

Jag har faktiskt klippt klorna på hundar där klorna har växt IN mot trampdynan.Och dem har haft jätte ont.Det har nästan varit svårt att klippa klorna då.Men det har gått! Så det är jätte bra råd att klippa ofta fast lite.För risken är ju att puplan växer tillsammans med klon.

 

Erika

2009-10-09 11:56
Vi klippte alltid klorna själva på våran förra hund, och jag lär väl göra det med min egen hund själv, eller ta hjälp av familjemedlem.
Det är ju viktigt att hunden är lugn, och att man själv är lugn, annars signalerar man ju att det är farligt. Visst kan hunden säkert känna ett obehag, men det går ju inte sluta på en gång för att hunden rycker åt sig tassen tex. Vi la alltid våran hund och såg till att han var lugn innan vi började klippa. Och det gick ganska bra att klippa klorna. Han var i alla fall inte rädd för det även om han inte alltid tyckte om det.
2009-10-12 16:26
Jag har hitills aldrig haft problem med kloklippning, kör samma metoder på katterna bråkar de de släpps ej ner för även de vet till nästa gång. Min lilla hund lägger jag bara på rygg i knät..
2009-10-13 16:00
Jag har alldrig haft problem med det ,men jag har haft problem att få tag i honom när man ska göra det. för min hund Molle ligger still och väntar tills man är klar :)
2009-10-26 17:22
Jag klipper klorna på min hund jämt fast hon är bråkig & gnällig, men hon har alltid vare rädd för klotången.. Men det har blivit bättre för att jag har vant henne vid den med att klippa lite varje gång men ofta så nu går det betydligt mycket bättre!
Viktigast är att jag aldrig gett upp, de gäller & vara envis.
Skulle aldrig lämna in en hund för att få klorna klippta, ska man ha hund ska man även klara av att ta hand om dom.

Bra Skrivet!
2010-01-13 17:45
Håller med dig! jag klipper klorna själv på mina hundar och andras.
2010-05-03 23:39

Ja ska vara ärlig ja tycker det är jobbigt att klippa klorna för som sagt ja är rädd för att klippa i pulpan så min mamma gör detta snällt åt mig, men ja vill så gärna göra det men vet inte riktigt var gränsen går. Men jag är glad att du skrev detta inlägget för du har fått mig att vilja lära mig! du säger till på skarpen att det är nåt man kan/ska göra så nu får ja sätta igång :P klo tången ligger framför mig så vi får se hur det går! önska mig lycka till!

 

PS: Electra (min vovve) är super snäll å lugn hon bara ligger å blundar :)


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier