Sortera efter:
2008-11-05 19:16

fällning

Vad gör man när hunden fäller och fäller? Har två labbar en gul och en svart (tikar). Den svarta fäller något fruktansvärt det ligger fullt med hår överallt. Dammsugaren framme vänder man síg om är där lika mycket hår. Borstar och borstar hur mycket hår som helst som går av. Hon har ingen klåda och jag har bytat foder till lamm och ris men inget hjälper. Har provat fiskolja olika sorter men resultatet lika med 0, de bara luktar något fruktansvärt fisk i hela huset. Hon har även blivet väldigt pipig, kan gå runt och pipa inget skall hon. Får väl ringa veterinären och fråga. Det är några månader sen hon löpte kanske är det nån skendräktighet pågång. Men varför tappa så mycket hår än så länge har hon inte fått några kala fläckar som tur är. Fick höra att man skulle ge olja i maten, så jag har börjat hälla på matolja på kvällsmaten. Men det tar kanske tid innan man märker något. Hoppas nån har något förslag som man kan testa.
2008-11-06 07:00
Hur bor ni, tappa hår kan bero på många orsaker, har du provat byta märke helt på foder eftersom de alla har olika bakteriekulturer? Men bästa kolla med veterinären så det inte är något allvarligt.
2008-11-10 19:37

Tänker mest på allergi eller något som hon kan ha, hade gjort allergi test på hunden mot kvalster eller damm och gräs, ganska vanligt faktiskt.  Görs ganska enkelt hos veterinären.

Håll oss uppdaterade , intressant och veta hur det går!

Känner igen mig med att dammsugaren alltid står framme och förstår helt och hållet att det är kämpigt och jobbigt med en hund som fäller.

2008-11-14 17:33

Nu har jag varit i kontakt med veterinären. Hon vill ha det till att det är för att det är tid för henne att löpa. Den andra tiken löper nu och Tricki brukar löpa ca 1 månad efter. Hon har nämligen varit skendräktig när hon har löpt innan. Då hade hon mjölk i brösten, men hon varken bäddade eller sökte efter saker. Hon var som vanligt bara det att hon gick upp i vikt ,så vi var hos veterinären då. Fick besked att antingen fick man medicinera henne eller sterilisera henne om det fortsatte. Så nu får vi se om det är det som är pågång. Om det inte försvann när hon började löpa skulle jag kontakta henne igen. Jag tog fel på löptiden, hon löpte i juni. Har läst att de kan bli lite konstiga några månader efter. Hon blir kanske konstig några månader innan.

Vi har bytat foder helt, hade jaktfoder från uppfödaren innan. Veterinären tyckte det var för kraftigt om vi inte jagade. Om hon äter och dricker som vanligt skulle man avvakta och det gör hon. Men vilken labbe gör inte det.  Vi får se vad som händer. Om hon skall löpa blir det nu i slutet av november eller början av december.  

2009-02-09 21:04
Fodret brukar det vara som är problemet..
2009-02-10 12:02

Min hund är en hane och är en blandras mellan grå och jämthund och han fäller något fruktansvärt mycket fast man borstar duschar och damsuger helatiden. Vad är det för sorts olja ni pratade om?

Mvh Madelene

2009-02-10 18:42
oljan dom pratar om bör vara Laxolja, den innehåller omega 3 och en rad andra livsviktiga födoämnen och är bra för hälsan,huden och pälsen.

Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier