Sortera efter:
2008-12-07 23:16

Möss

Hur många här har möss?Vad för möss har ni, taggmöss, pygmemöss, sebramöss, tammöss?Var kommer de ifrån, uppfödare eller zoo? 
2008-12-21 15:25
Jag har 1 mus. Vanlig svensktypad tammus. Han kommer från en vän till mig som födde upp möss till foder, jätte fin kille som närmar sig ett år.. :)
2008-12-31 12:27
Jag har en liten tammus :)
2009-02-22 14:44

Hej jag heter Johanna och är en 10 årig tjej från Västerås. Jag har mång böker om pandor m.m. Så man kan säga att jag är expert på pandor. Jag kan berätta lite fakta om dom. Om jag skriver fakta och du har en fråga som inte står, så kan du alltid mejla till mig. Men här får ni följa med det starka och hårda livet med pandan Niki.

Vad äter vi?

Jättepandor måste tilbringa 14 timmar om dygnet med att äta. Många människor vet att pandans favoritföda är bambu, men det är inte lika många som känner till att jättepandans förfäder bara åt kött. Under tidens gång har pandans föda ändras så att den idag mest äter växter, trots att den har ganska svårt att smälta dem. Den måste sätta i sig mängder av bambu för att få tillräckligt med näring.

Exra:Jättepandor har stor hjälp av både tänder och tår för att överleva. Ute i naturen äter jättepandan helst bambu.

Det här är jag:

Jättepandan är ett stort djur, men den är inte en riktig jätte. Den kallas jättepandan eftersom den är så mycket större än sin nämasre släkting, den mindre pandan som också kallas kattbjörn. Även om jättepandor har svart och vit päls som syns tydligt är de svåra att upptäcka eftersom de är mycket skygga. De är också väldigt sällsynta. Experterna tror att det finns mindre än 1 000 pandor kvar i hela världen.

Mitt land:
Jättepandan är en hotad art, vilket betyder att antalet minskar och att det finns en risk att de kommer att dö ut. Äver om man kan se på pandor i djurparker över hela världen , finns det bara ett enda land därde ännu lever vilda-Kina. Pandorna lever i bambu skogar i bergen. Skogarna är kalla och blöta, och på vintern fulla med snö. Bambu skogar är mycket täta med både träd, bambusnår och andra växter son pandor kan gömma sig i.

2009-02-24 20:03
Pandor: det handlade ej om möss lägg det i ett eget forum tråd.
2009-10-26 22:29

Vi har haft dansmöss ett tag :) Minns inget av dom dock.

2010-02-21 10:31

jag har just nu 6 honor och 16 musungar (från 2 honor)

väntar tillökning i slutet på mars med minst 2 hanar och 2 honor

de första är zoo-djur de som jag ska köpa mig i mars är från uppfödare

alla är tammöss


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier