Sortera efter:
2008-12-22 18:47

Hundfoder

Va har ni för foder till era hundar å va gör ni me dom
2008-12-22 21:53

 Jag kör med färskfoder till mina Nordic, mycket pga. att min Dixie är foderallergiker, fick tipset att prova färkfoder att det skulle vara bra för foderallergiker, så självklart provade jag men har fått veta att det tar upp till en 8 månader innan de, dem reagerar på försvinner helt ur kroppen, och Dixie har en fenomenal förmåga att *hitta* ALLT hon inte ska äta, kattmaten, hon hoppar upp på diskbänken, rensar kattens skål, har aldrig tidigare tagit något från bänken, men nu då hon inte tål, hittar hon och tar hon ALLT, så de e ju att börja om från början, man får vara på sin vakr hela tiden, hon har åxå ett kosttillskott Immun som hon får men foder en gång/dag. De har åxå fått en betydligt bättre mättnadskännsla tigger inte alls lika myckat och de bajsar inte lika mycket som de gjorde då de gick på torrfoder, då kunnde de bajsa varje gång man va ut med dom, men nu e de två gånger/dag ungefär och mer ska de ju inte behöva vara. Färskfodret är åxå förhållandevis billigt, och väldigt drygt, där av blir det billigt, har givit min Tjejen efter rekom. men hon har lagt på sig så jag har varit tvungen att minska till henne.

Mina hundar är enbart sällskap, men de får ju träning av de vardagliga varje dag; Gå bakom mig i trappen då vi ska gå ut, jag ska alltid vara först. Inte dra, gå fot. Att sitta kvar utanför dörren tills jag klätt av mig och ger dem ett "varse go nu kan ni gå in" Sitta still och invänta ett "varse go" vid fodring, att inte vara i köket då vi äter, "sitt vacker tass" om de får något godis, att inte gå med fram till dörren då det ringer på, att sitta kvar en bit i från, innan jag vet vem det är, sen får de komma och hällsa, detta funkar inte så bra varje gång men vi tränar på det.

Ja, de va lite om foder och vad jag gör med min HUNDAR.

 

2008-12-23 10:46
Vi har Sportsmans pride puppy vill våran valp men hon ska få gå över till Sportsmans pride Premium Adul. då hon kommer va väldigt aktiv som vuxen sen, tänkt ha henne till bland annat agility, weight pull mm så då behöver hon ha ett bra foder å vi tycker att de passar henne bäst.
2008-12-27 02:54
Min lilla tös är både kräsen och foderkänslig, har provat foder som Hill´s och Royal Canin men inget funkade. Av en händelse provade jag Roburs foder, hon äter det med god aptit och hennes hudutslag försvann. Hon är min bästa vän och min hjälpreda, eftersom jag har diskbråck och ryggproblem kan jag inte bära något tungt, så hon arbetar som bärare när jag har handlat, packar hennes klövjeväskor upp till 10 (!) kg som hon glatt bär hem. Hon har blivit en liten kändis här i orten vi bor, tack vare hennes hjälpsamhet och lydnad! Vardagslydnaden tränas ju varje dag, även hoppa hinder, klättra på murar osv för att bibehålla en bra kontakt oss sinsimellan och en smidighet och balans i hennes kropp. Mycket lösträning både bland folk och i skog, så hon får springa och leka men även vara kontaktsökande och lydig!
2009-01-02 14:18

Min äldre äter James Wellbeloved Ocean white fish & rice (puppy) och den yngre äter Royal Canin mini junior. Vill egentligen ha så "rena" foder som möjligt till hundarna, inte så mycket tillsatser och spannmål men det gick inte till den yngre då hans mage är ganska så känslig och det visade sig att den höll sig lugnast på RC junior... Den äldre har tidigare ätit Standardt Vild hjort som hon fungerade mycket bra på och den yngre hann testa Fodax färskfoder men det klarade inte hans mage av.
Båda mina hundar är sällskapshundar som har ganska normal aktiveringsnivå.

2009-01-04 15:11
NÄr vi hade en rottweiler körde vi med royal canin och det funkade bra till henne. Hon fick ganska mycket aktiviterer såsom lydnad, spår, långa strandpromenader mm.
2009-01-05 13:46
jag har bara det vanliga! Inget spec märke! Det billigaste(Inte billigaste men....) Min hundar äter allt!
2009-01-05 13:47
Mn när jag blir större o ska skaffa en schäfer uppfödning ska jag köpa Royal Canin \'s Spec foder till Schäfrar!
2009-01-25 17:57
Jag har Royal Canin till mina för jag tycker det är viktigt med ett bra foder.

Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier