Sortera efter:
2009-01-29 14:26

Hur får man folk att hålla sams i ett stall?

Går det att få folk att hålla sams i ett och samma stall?Jag hyr ut boxplatser men det verkar vara svårt att få hästfolk att samsas.Har nån tips på hur det ska gå till.
2009-01-29 16:21
Sheman och möten,, Håll möte en gång i veckan och tala om det som inte funkar invädningar och kompremisser,, och om det inte funkar får du ju vara radikal,, inte bra för hästarna med ilska och irritation om sig =) hoppas jag hjälpte! hihi
2009-01-29 16:25

Haha hästfolk är hästfolk... ;)
Jag vet inte riktigt hur du menar, men visst går det att få folk att samsas!

Se till att ha tydliga regler uppsatta tex i sadelkammaren om vad som gäller. De kan ju du som stallägare komma fram till tillsammans med de som hyr av dig!

Förklara att du vill ha ett lugnt och trivsamt stall, där det är viktigt att folk samsas och kan hjälpas åt om det skulle behövas. Uppstår någon konflikt så ska den lösas med en gång.
Alla ska trivas och ingen ska behöva känna sig mobbad eller dyl.

 

2009-01-29 17:07

Det berors väl på vad det är man inte kan hålla sams om? Kan du inte förklara lite ytterligare!

Är det regler el skitsnack eller annat?

2009-01-29 18:51

Det verkar som om alla bara tänker på sitt och inte på hästarna.

Det är surt om villka som ska gå tillsammans i hagarna och inte,det hjälper inte att man säger att där den kan gå där ska den gå.Den ena ägaren är sur på den andra och då kan dom inte släppa in hästen i deras hage även om dom nu skulle kunna gå tillsammans.

2009-01-29 21:02
Usch, jag hade några tjejer som hyrda box av mig, och det blev också sura miner.
Förklara att hästarna går i första hand, och kan inte ägarna hålla sams så får de ju leta efter nya stallplatser så du kan få in någon som trivs och kommer överens med övriga så det blir ett trevligt stall =)
2009-08-31 18:34

Kul att det finns ett forum om detta. Är också trött på onödiga konflikter som ofta förekommer. Dock har jag hållit mig ifrån det och inte brytt mig. Visst har det hänt att man hamnat i sådana sittutioner där man måste försvara sig. Men med min erfarenhet av detta så har jag kommit fram till att detta beror på dåligt självförtroende och självkänsla. Vilket kan vara mkt jobbigt för den personen och då måste "försvara sig" genom att försöka "göra sig till" för att inte visa sin svaghet. Jag hade själv en sådan tjej i ett stall. Hon kunde stå och gapa högt om hur dålig jag var och skötte inte om min häst väl. Detta tog väldigt hårt,men visste mycket väl att inget av det hon sa var sant. Jag själv såg att  det var hon som inte skötte sin häst väl (4år och stel som 30) men sa ingenting. Ville så gärna men ville också undvika en konflikt med henne. Dumt, Men som man vet så vill ingen bråka med "högsta hönset" då risken är att alla vänder sig emot en om det vills sig illa. Nu är det 6år sedan, men jag har banne mig inte vart i ett stall där det inte finns konfliktsökare. Jobbigt, men det är sånt man tyvärr nog få stå ut med. Men bara att vända ryggen till och inte bry sig. För det är ju oftast de själva som har problem..


Svara i tråden:


Du måste vara inloggad för att skriva ett inlägg
Kategorier